Vestens viden kombineret med østens visdom

I begyndelsen af 1960-erne forbandt kiropraktoren George Goodheart (USA) sin erfaring og viden om kroppens anatomi og fysiologi med den østlige viden om kroppens energibaner (meridianer). Han fandt, at det var muligt at teste en muskel for at afdække, om et organ fik tilført optimal energi fra den tilhørende meridian. Ved at påvirke akupunkturpunkterne på meridianerne opdagede han at han kunne påvirke organer, muskler, nervesystem og hjernen.

George Goodheart satte sin viden i system i metoden Anvendt Bevægelseslære (Applied Kinesiology). En kiropraktor-kollega, John F. Thie, videreudviklede systemet Touch for Health (Krops-afbalancering), som i dag bruges over hele verden og som danner grundlag for andre retninger inden for kinesiologien.

Kinesiologien udvikler sig stadig og der findes adskillige retninger.

Fælles for dem alle er, at de bruger muskeltesten som kommunikationsredskab med kroppen. Herigennem er der mulighed for at afdække årsagen til et symptom og ikke mindst at finde den bedste vej til at frigive energi og ophæve blokeringer, så kroppens selvhelbredende kræfter kan fungere optimalt.