Spørgsmål og svar om uddannelse til kinesiolog
Herunder finder du to eksempler på spørgsmål fra mulige kinesiologi-studerende, som måske også kan give dig svar på de spørgsmål, du måtte have.
Du er også altid velkommen til at kontakte:
- Formand Lene Jespersen e-mail: formand@kinesiologi.dk eller
- Instruktør og uddannelsesvejleder Birgit Nielsen på telefon 2343 3662(telefontid torsdag 18 – 19 eller indtal besked på telefonsvarer – alternativ kan e-mail: uddannelsesvejleder@kinesiologi.dk benyttes.
Kan fag fra en sundhedsfaglig uddannelse bruges i forbindelse med uddannelse til kinesiolog?
Ja, du kan typisk få merit for anatomi, fysiologi og patologi. I nogle tilfælde kan den enkelte skole give merit, i andre tilfælde er det nødvendigt at sende en ansøgning til Meritudvalget i Danske Kinesiologer.
Hvad koster det at uddanne sig til kinesiolog?
For at kunne RAB-registreres (Registreret Alternativ Behandler) kræves 250 kinesiologi-timer. Prisen herfor ligger omkring 35-40.000 kr. Uddannelsen er ikke SU-godkend
Hertil kommer basisfagene på 432 timer.
Anatomi, fysiologi og sygdomslære kan tages som e-learning. Priserne ligger omkring 9-12.000 kr. Der skal afsluttes med fysisk eksamen. Kurserne kan også tages som fysisk undervisning. Priserne ligger omkring 14.000 kr. Der skal afsluttes med fysisk eksamen.
50 timer psykologi kan tages som fysisk undervisning eller som e-learning. Prisen ligger omkring 6.000 kr. Der skal afsluttes med fysisk eksamen.
50 timer Orientering om andre alternative behandlingsformer dækker over to kurser:
- Et kursus om kost og ernæring på 25 timer. Dette kan tages som fysisk undervisning eller som e-learning. Prisen ligger omkring 3000 kr.
- Et kursus / flere kurser på 25 timer inden for komplementær behandling. Den studerende vælger selv. Prisen vil ligge omkring 3000 kr.
Førstehjælpskursus er på 12 timer, og det kan kun tages som fysisk undervisning. Det koster omkring 1.000 kr.
Alt i alt vil en hel uddannelse til Kinesiolog altså koste 47 – 57.000 kr, alt afhængig af hvilken form for uddannelse og hvilke uddannelsessteder der vælges.
Kan jeg bruge min erhvervserfaring i uddannelsen til kinesiolog?
Du kan ikke få merit i nogen fag på grund af opnået erhvervserfaring. Men i dit kommende møde med klienter, er det kun en fordel at have anden erfaring i rygsækken.
Har du en uddannelse, hvor du allerede har eksamen i fag, som går igen i uddannelsen til kinesiolog, kan der opnås merit for disse.
Skal jeg tage hele uddannelsen på samme skole?
Nej, det er der ingen krav om. Ifølge forbrugeraftaleloven kan en skole ikke binde en elev i mere end 6 måneder. Vores uddannelsesmodel er bygget sådan op, at du skal tage grundfagene Kropsafbalancering/Touch for Health herefter kan du frit vælge mellem alle kurser i kursuskataloget.
Hvor kan jeg tage uddannelsen til kinesiolog?
Danske Kinesiologer har flere skoler og instruktører tilknyttet rundt omkring i hele landet. Se alle skoler og instruktører her
Kan jeg tage uddannelsen til kinesiolog som e-learning?
Nej, det kræver fysisk tilstedeværelse til kinesiologitimerne, mens mange af basisfagene kan tages som e-learning. Kurserne, der kan tages som e-learning er: anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykologi og ernæringskurser.
Skattefri uddannelse
Information om skattefri uddannelse – klik her
Du kan finde svar på endnu flere spørgsmål i studiehåndbogen