Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Fødsel, livsstart og livsenergi, Vejle – 2025

oktober 25 @ 9:00 - oktober 26 @ 18:00

kr6200

Modul I:  den 25. og 26. oktober 2025
Modul II: den 22. og 23. november 2025

Instruktør:
Karin Siff Munck, Kinesiolog DK/RAB, Sygeplejerske/sundhedsplejerske, kandidatgrad i sygeplejevidenskab, lektorgodkendt: www.siffmunck.dk
Sted: Vejle: Karins Helseklinik, Karl Bjarnhofs Vej 13, 7120 Vejle Ø.
Deltagerforudsætninger: ca. 250 timers godkendte kinesiologitimer. Gennemførte Matrix kurser er en fordel, men ikke nødvendigt for deltagelse.

Præsentation af kurset

Kurset mål
Den enkelte kursist opnår kundskaber og færdigheder i at kunne tilrettelægge og gennemføre en test af fødselsenergi der er tilrettelagt ud fra kursets teoretiske og metodiske grundlag.
At den enkelte kursist kan argumentere for, at test af fødselsenergi også er relevant for unge og voksne, der oplever, at deres liv ikke er i flow, og deres succes/resultater i livet ikke er i overensstemmelse med det de ved de kan.

Om kurset
På kurset præsenteres hvilke muligheder og konsekvenser en fødsel kan have på det lille barns muligheder for udvikling og trivsel både på kort og længere sigt.
Undfangelse, fostertilværelse, fødsel og livsstart er ud fra et fagligt perspektiv den mest intense, eksplosive og afgørende udviklingsperiode i et menneskes liv.

Livsstarten (fra undfangelse til de første år i barnets liv) er fagligt og kulturelt ofte blevet set som et spørgsmål om biologiske, fysiologiske og medicinske forhold: ”målet var overlevelse”. I dag er det erkendt, at et opmærksomt, nærværende og anerkendende miljø også er af afgørende betydning for vækst og udvikling i de tidlige livsfaser. Disse miljøforhold har en fundamental betydning for kvalitet og udviklingsmuligheder i livsstarten. De er afgørende for udfoldelse, plasticitet og vækst i barnets ressourcer og livsmestring. Og på sigt afgørende for barnets udvikling af mening, selvforståelse, livsglæde, trivsel, vækst og oplevelse af succes i samspil med andre.

Senest har kvanteteori og kvantebiologisk syn på menneskets liv og dannelse anskueliggjort behovet for at inddrage et holistisk syn på de processer, der naturligt indgår i livsstarten. Der er tale om et skift i det faglige, videnskabelige og kulturelle syn på udvikling, energi, bevægelse og kommunikation. Det er et skift der giver nye muligheder ved at anskue menneskets livsstart som dynamiske, komplekse energiprocesser, hvor der tiltagende vil være fokus på energi, energi flow, og energimønstre, som indikatorer for kvalitet og barrierer i den enkeltes livsstart. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at afvente om symptomer/gener opstår, men alene test af lavenergi, energiblokeringer og tab det er nok til at forstå og agere på barnets udfordringer.

Der er i dag mere specifik viden om hvilke hændelser, der særligt belaster foster og barn, og om hvilke følger disse hændelser kan give. Her kan nævnes vedvarende oplevelser af utryghed, fravær, stress, chok, traumer, overvældelse, tab, ulykker, mangeltilstande og forstyrrende kemi.

Den medicinske og teknologiske udvikling har givet mange nye muligheder indenfor fertilitet, fostertilværelse, fødsel og livsstart - men den udvikling er også kilde til mange nye typer uforudsete hændelser, der kan skade og forstyrre med nye risici og nye typer senfølger for foster og barn.

Dette kursus sætter fokus på de dilemmaer, udfordringer og risici, der kan opstå i livsstarten og på de heraf følgende energitab, det kan medføre hos foster og barn. Følgerne kan vise sig i den tidlige barndom, og de kan opstå senere. Uanset tidspunkt så kan de forstyrre barnet i dets opvækst, trivsel og livsmuligheder både som barn, ung og som voksen.

Kurset præsenterer ideer til tilrettelæggelse af den kinesiologiske arbejdsproces og anvender et testskema målrettet til test af livsstarten. Testskemaet er udviklet ud fra kursets idegrundlag og vil blive brugt, som en central del i kursets testprocesser. Testskemaet er belyst og underbygget af en tilhørende testmanual. Ønsket er at give kursister viden, redskaber og handlekompetence til de enkelte dele af testningen, samt forudsætninger for at kunne identificere, belyse og afbalancere de energitab, der ud fra testning viser sig at belaste barnet/den unge/voksne. Testresultaterne skal dokumenteres så det ved efterfølgende test kan anskueliggøres hvilke energiløft og kvalitative forbedringer, der har fundet sted fx koncentration, fokusering, sansemotorisk, sprog, selvkontrol, affektkontrol, energioplevelse, livsglæde, overskud, trivsel og læring.

Test af fødselsenergi er en test, der grundlæggende er relevant for alle aldersgrupper. Hvor det hos unge og voksne kan vise sig som vedvarende træthed, fravær af succes, nedsat og ustabil handlekraft, problemer med fokusering, koncentration, fordøjelse, søvn, hormonsystem mm.       Det viser sig på andre måder hos små børn. Men grundlæggende handler det om ustabil energi og energimangel heraf kan den enkelte igen og igen opleve: fatale, pludselige energitab i forbindelse med nye og uforudsete krav/hændelser. Dette mønster beskriver voksne ofte som et mønster, de kender rigtig godt fra deres liv både i deres barndom, ungdom, og et mønster der altid har forstyrret dem i deres voksne liv!

På kurset arbejdes der med:

Liv, energi og kommunikation
      -    Et livs- og barneperspektiv på udvikling i fostertilværelse, fødsel og livsstart.
-    Et flerlivsperspektiv.
-    Energi og multikommunikation ud fra den nye tids begreber jævnfør bl.a. Bruce Lipton.
-    Bevidsthed og underbevidsthed som den skabende kraft i liv, samspil og samarbejde.
-   Livshistorie som fagbegreb og ramme for dialog med voksne, børn og forældre.
-   Dialog, forberedelse af 1. testproces, og gennemføre indledende test
-   Test af børn og surrogattestning

      Fødsel som grundlag og afsæt for livsdannelse

  • Energi, fødselsenergi og livsenergi som kinesiologiske grundbegreber.
  • Undfangelsen som et energetisk ”Big Bang”.
  • Fosterets udvikling fra to celler til fødselsparat.
  • Moderens og faderens centrale indflydelse på fosterets og barnets dannelsesprocesser.
  • Fødslen, - den almindelige og de komplicerede fødsler.
  • Overblik over fødselsprocessen og de typiske gener, skader og følger for barn og mor
  • Om de hyppigste og de alvorlige gener/skader/senfølger.
  • Cases om test og fund ved test af fødselsenergi i forskellige aldersgrupper.
  • Undfangelse, fostertilværelse og fødslen som første kapitel i ens livshistorie.

Barnets udvikling i samspil

  • Barnets energisystem
  • Det dynamiske, plastiske og formbare kropsind og hjerne
  • Hjernestammens særlige funktion og rolle i barnets første år
  • Stress, - tolket som det tidlige sprog/multisprog - en livsressource, der grundlægges i samspil.
  • Stressmestring som kilde til basal selvregulering, selvhelbredelse, selvberoligelse, samt udvikling af indre harmoni, robusthed, og livsglæde.
  • Barnets hjerteenergi som grundrytme og udtryk for kohærens mellem mor og barn.
  • Barnets udvikling psykisk, socialt, motorisk, reflekser, sanser og læring
  • Det sociale engageringssystem v/Steven Porges.

Kursustimer: 32. timer fordelt på to moduler, og med daglig undervisningstid på 8 timer + 3/4 times pause pr. dag. + Superviseret træning (tidspunkt, pris og form aftales på kurset)
Mødetid: kl. 9.00 - 18.00.
Pris:
6.250 kr. inkl. kursusmateriale, boller, frokost, kaffe, the, frugt mm
Beløbet bedes indbetalt efter skriftlig tilmelding og senest den 15.10.25 på konto: 3409 – 0011804195.

Spørgsmål og tilmelding på mail: Karin@siffmunck.dk/ eller tlf. 22352112.

Jeg glæder mig til at se dig på kurset!
Kontakt mig hvis du har spørgsmål eller brug for yderlige informationer.
Med venlig hilsen
Karin Siff Munck, maj 2025

 

 

Detaljer

Start:
oktober 25 @ 9:00
Slut:
oktober 26 @ 18:00
Pris:
kr6200
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
www.siffmunck.dk

Arrangør

Karin Siff Munck
Telefon
22352112
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Karins Helse Klinik
Karl Bjarnhofs Vej 13
Vejle Ø, 7120 Danmark
+ Google Maps
Telefon
40461356
Se Sted hjemmeside

Du ser i øjeblikket pladsholderindhold fra Google Maps. Klik på knappen nedenfor for at få adgang til det faktiske indhold. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.

Flere oplysninger