Kurset mål
Den enkelte kursist opnår kundskaber og færdigheder i at kunne tilrettelægge og gennemføre en test af fødselsenergi der er tilrettelagt ud fra kursets teoretiske og metodiske grundlag.
At den enkelte kursist kan argumentere for, at test af fødselsenergi også er relevant for unge og voksne, der oplever, at deres liv ikke er i flow, og deres succes/resultater i livet ikke er i overensstemmelse med det de ved de kan.
Om kurset
På kurset præsenteres hvilke muligheder og konsekvenser en fødsel kan have på det lille barns muligheder for udvikling og trivsel både på kort og længere sigt.
Undfangelse, fostertilværelse, fødsel og livsstart er ud fra et fagligt perspektiv den mest intense, eksplosive og afgørende udviklingsperiode i et menneskes liv.
Livsstarten (fra undfangelse til de første år i barnets liv) er fagligt og kulturelt ofte blevet set som et spørgsmål om biologiske, fysiologiske og medicinske forhold: ”målet var overlevelse”. I dag er det erkendt, at et opmærksomt, nærværende og anerkendende miljø også er af afgørende betydning for vækst og udvikling i de tidlige livsfaser. Disse miljøforhold har en fundamental betydning for kvalitet og udviklingsmuligheder i livsstarten. De er afgørende for udfoldelse, plasticitet og vækst i barnets ressourcer og livsmestring. Og på sigt afgørende for barnets udvikling af mening, selvforståelse, livsglæde, trivsel, vækst og oplevelse af succes i samspil med andre.
Senest har kvanteteori og kvantebiologisk syn på menneskets liv og dannelse anskueliggjort behovet for at inddrage et holistisk syn på de processer, der naturligt indgår i livsstarten. Der er tale om et skift i det faglige, videnskabelige og kulturelle syn på udvikling, energi, bevægelse og kommunikation. Det er et skift der giver nye muligheder ved at anskue menneskets livsstart som dynamiske, komplekse energiprocesser, hvor der tiltagende vil være fokus på energi, energi flow, og energimønstre, som indikatorer for kvalitet og barrierer i den enkeltes livsstart. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at afvente om symptomer/gener opstår, men alene test af lavenergi, energiblokeringer og tab det er nok til at forstå og agere på barnets udfordringer.
Der er i dag mere specifik viden om hvilke hændelser, der særligt belaster foster og barn, og om hvilke følger disse hændelser kan give. Her kan nævnes vedvarende oplevelser af utryghed, fravær, stress, chok, traumer, overvældelse, tab, ulykker, mangeltilstande og forstyrrende kemi.
Den medicinske og teknologiske udvikling har givet mange nye muligheder indenfor fertilitet, fostertilværelse, fødsel og livsstart - men den udvikling er også kilde til mange nye typer uforudsete hændelser, der kan skade og forstyrre med nye risici og nye typer senfølger for foster og barn.
Dette kursus sætter fokus på de dilemmaer, udfordringer og risici, der kan opstå i livsstarten og på de heraf følgende energitab, det kan medføre hos foster og barn. Følgerne kan vise sig i den tidlige barndom, og de kan opstå senere. Uanset tidspunkt så kan de forstyrre barnet i dets opvækst, trivsel og livsmuligheder både som barn, ung og som voksen.
Kurset præsenterer ideer til tilrettelæggelse af den kinesiologiske arbejdsproces og anvender et testskema målrettet til test af livsstarten. Testskemaet er udviklet ud fra kursets idegrundlag og vil blive brugt, som en central del i kursets testprocesser. Testskemaet er belyst og underbygget af en tilhørende testmanual. Ønsket er at give kursister viden, redskaber og handlekompetence til de enkelte dele af testningen, samt forudsætninger for at kunne identificere, belyse og afbalancere de energitab, der ud fra testning viser sig at belaste barnet/den unge/voksne. Testresultaterne skal dokumenteres så det ved efterfølgende test kan anskueliggøres hvilke energiløft og kvalitative forbedringer, der har fundet sted fx koncentration, fokusering, sansemotorisk, sprog, selvkontrol, affektkontrol, energioplevelse, livsglæde, overskud, trivsel og læring.
Fødsel som grundlag og afsæt for livsdannelse
Barnets udvikling i samspil
Kursustimer: 32. timer fordelt på to moduler, og med daglig undervisningstid på 8 timer + 3/4 times pause pr. dag. + Superviseret træning (tidspunkt, pris og form aftales på kurset)
Mødetid: kl. 9.00 - 18.00.
Pris: 6.250 kr. inkl. kursusmateriale, boller, frokost, kaffe, the, frugt mm
Beløbet bedes indbetalt efter skriftlig tilmelding og senest den 15.10.25 på konto: 3409 – 0011804195.
Spørgsmål og tilmelding på mail: Karin@siffmunck.dk/ eller tlf. 22352112.
Jeg glæder mig til at se dig på kurset!
Kontakt mig hvis du har spørgsmål eller brug for yderlige informationer.
Med venlig hilsen
Karin Siff Munck, maj 2025
Du skal indlæse indhold fra reCAPTCHA for at indsende formularen. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.
Flere oplysningerDu skal indlæse indhold fra hCaptcha - Formidable for at indsende formularen. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.
Flere oplysningerDu skal indlæse indhold fra reCAPTCHA for at indsende formularen. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.
Flere oplysningerDu skal indlæse indhold fra Turnstile for at indsende formularen. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.
Flere oplysningerDu ser i øjeblikket pladsholderindhold fra Google Maps. Klik på knappen nedenfor for at få adgang til det faktiske indhold. Bemærk, at dette vil dele data med tredjepartsudbydere.
Flere oplysninger